Велики пост: Каква е твојата слика

Велики пост: Каква е твојата слика

Кој си ти? Каква личност стануваш? Каква слика имаш за себе? Пријателите, филмовите, музиката, рекламите – сите тие се обидуваат да ти продадат „слика“ во кога ќе се огледуваш и која ќе ја имитираш. Бог, исто така има слика за тебе, „Ти си мој/а љубен/а син/ќерка.“ На светот мора да му се докажуваш, а за Бог е важно да се прифаќаш и сакаш. Што ли ќе биде? Живеј од љубовта и ќе победуваш во сите борби во својот внатрешен живот, дури и тогаш кога ќе бидеш поразен. Нека срцето ти врие од благодарност и љубов додека гледаш како Божјата милост секојдневно те ослободува од замките на твојот непријател.

Парохија Свети Петар Запрешиќ/к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцијата на Католици.мк

Категорија: Вера, Духовност

За авторот