Tag "Хирошима"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа: Противењето на нуклеарното оружје треба да влезе во Катехизмот на Католичката Црква

Разговарајќи со новинарите во авионот на враќање од Токи во Рим, папата Фрањо повторно ја истакна силната порака од Хирошима изразувајќи ги своите сомнежи што се однесува до нуклеарната централа

Вести Свет

„Десет дена за мир“ во спомен на жртвите од Хирошима и Нагасаки

Јапонските епископи и оваа година ја поттикнаа иницијативата „Ten Days for Peace”, во спомен на жртвите од атомскиот напад на Хирошима и Нагасаки,

Ватикан

Папата: Не на војната и насилството, да за дијалог и мир

По Ангеловиот поздрав во недела 9 август 2015 година Светиот Отец потсети на настаните од Втората светска војна. Пред седумдесет години на 6 и 9 август 1945 година