Tag "фармацевти"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата до фармацевтите: Против културата на отфрлање борете се со култура на грижа

Папата Фрањо се сретна со членовите на Апотека Натура, италијански ланец на аптеки и ги покани на култура на грижа која промовира хармонија меѓу луѓето и природата.

Ватикан Вести

Папата Фрањо до фармацевтите: Бевте упориште за време на пандемијата

Примајќи ги во аудиенција во понеделник 2 мај 2022 година членовите на Меѓународната унија на католички фармацевти, Папата истакна дека здравствената криза е можност да се биде близок со луѓето

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Абортусот е убиство!

На средбата со членовите на италијанското здружение на фармацевти, папата Фрањо се осврна на оние кои сакаат да го укинат приговорот на совеста и посочи дека не се работи за