Tag "Твитер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Патот за посветување на Господ започнува секој ден

Светиот Отец по повод празникот на свети Максимилијан Колбе, полски фрањевeц конвентуалец,

Ватикан Вести

Во Марија гледаме дека понизноста е крепост на силните

Пораката која што на објави на својот профил на Твитер, на 13 август 2017 година, папата Фрањо

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата до младите: Учествувајте во Синодата

„Драги млади, вие сте надеж на Црквата. Дали сонувате за вашата иднина? Тогаш земете учество во Синодата

Ватикан Вести

Да го слушаме Исусовиот глас во срцето

Кога ќе нѐ снајде нешто заради кое трпиме, да го послушаме Исусовиот глас во срцето: „Не плаши се!

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата посветена на свети Доминик

Денес го славиме Бог Отецот за делото на свети Доминик во служба на Евангелието, кој го проповедал

Ватикан Вести

Папата: Простувањето го ослободува нашето срце

Простувањето го ослободува нашето срце и ни овозможува да започнеме одново.

Ватикан Вести

Папата: Доброто се прави во конкретни ситуации

Доброто се прави во конкретни ситуации во секојдневниот живот и посебно е делотворно

Ватикан Вести

Папата: Како свети Игнатиј, да дозволиме Господ да нѐ освои

„Како свети Игнатиј од Лојола, да дозволиме Господ да нѐ освои и – од Него водени

Ватикан Вести

Папата: Да се молиме за жртвите на мафија

Да се молиме за сите жртвите на мафија, да се молиме за сила за да одиме понатаму

Ватикан Вести

Твитер порака на Папата за Денот на Мандела

Треба да се надминат сите форми на расизам, нетолеранција и инструментализација