Tag "Солун"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

На пат за Солун

Подготовките за патувањето веќе биле договорени. Секој петок имало параброд од Џенова за Солун. Особени грижи околу патувањето вложиле сестра Виченца Пучи

Вести Македонија

Поклонение на сестрите Евхаристинки во Солун

На 20 април 2017 монашката заедница на сестрите Евхаристинки во организација на својата

Вера Сведоштва

Писмо на Атанасиј Библиотекарот до Карло Велики за Свети Димитриј

Анастасиј Библиотекарот, голем изучувач на грчкиот јазик во христијанскиот Запад кој во периодот од 9. век им служеше на папата Адријан II