Tag "свети Валентин"

Врати се на почетна
Колумни

Свети Трифун или свети Валентин?

Денес Црквата ги слави светиот маченик Трифун и светиот маченик Валентин. Можеби низ глава во овој момент ви поминуваат разни мисли и ставови за овие светци. Сосема легитимно право.

Ватикан Вести

Твитер порака на папата Фрањо на празникот на свети маченк Валентин

На празникот на свети маченик Валентин, папата Фрањо упати Твитер порака во која се осврна на значењето на љубовта.

Вера Сведоштва

Свети Валентин: Културата да не го елиминира Бога

Свети Валентин, Христов сведок и маченик за верата и љубовта, особено е заштитник на сите

Вера Семејство

Празникот на свети Валентин – ден на Љубовта за секоја жена

Денес на посебен начин се одбележува денот на љубовта. За некои тоа е супер, за некои без врска, а ние

Вера Сведоштва

Свети Валентин

Римската мартирологија го спомнува свeети Валентин, земајќи информации од свети Беда Преподобен од

Колумни

Љубов замотана во евтин целофан

И денес, штом ги отворив очите, поспано ја разгледав насловната страна на фејсбук. Подароци, цвеќиња,