Tag "света Марта"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

 Папата Фрањо: Мир во семејствата, единство во Црквата

На светата Литургија во домот Света Марта, папата Фрањо посебни мисли посвети на семејствата затворени дома заради пандемијата од коронавирусот, и се молеше во нив да нема насилство, туку да

Ватикан Вести

Папата се молеше за свештениците и лекарите кои го даваат својот живот за верниците

Во недела 3 мај 2020 година, во неделата на Добриот Пастир, на светата Литургија во домот „Света Марта“ папата Фрањо се молеше за свештениците и лекарите кои својот живот го

Ватикан Вести

Бог нека им помогне на оние кои се на власт

На светата Литургија во домот „Света Марта“ во сабота 2 мај 2020 година, папата Фрањо молеше за оние кои се на власт и се одговорни за грижата за народот. Во

Ватикан Вести

Папата: Да се молиме сите да можат да уживаат во достоинството на работата и убавината на одморот

На празникот свети Јосиф работник, папата Фрањо на светата Литургија се молеше за сите работници да имаат достоинствена работа и за да можат да уживаат во убавината на одморот.

Ватикан Вести

Папата Фрањо молеше за разборитост во придржувањето кон новите мерки

На светата Литургија во Домот Света Марта во вторник 28 април 2020 година., Папата Фрањо молеше за разборитост во придржување на мерките, кои се донесени за ублажување на карантинот, за

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Нашето срце е жедно за средба со Бог

Нашето срце е жедно за средба со Бог и често Го бара на погрешни патишта. Бог исто така е жеден за средба со нас, до таа мерка што Го испрати

Ватикан Вести

Папата молеше за наставниците и учениците

Папата Фрањо на светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта на 24 април, посебно ги спомна тешкотиите на наставниците и учениицте и студентите, затоа што заради пандемијата од

Ватикан Вести

Папата се молеше за семејствата во тешкотии и за преобраќање на лихварите

На светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта на 23 април 2020 година, папата Фрањо посебно ги спомна семејствата во тешкотии, во оваа време на пандемија од коронавирусот,

Ватикан Вести

Папата: Нека тишината во овој период нè научи да слушаме

На светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта, во вторникот на 21 април, папата Фрањо посебно се молеше во оваа време на пандемија и нова тишина да растеме

Ватикан Вести

Папата: Радоста која нè исполнува е плод на Светиот Дух

На светата Литургија во домот Света Марта, папата Фрањо им се заблагодари на фармацевтите кои се ангажираат во оваа време на пандемија за да им помагаат на болните. Во проповедта