Tag "Самарјанка"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Христос е извор од каде црпиме спасение

Папата Фрањо пред молитвата Ангел Господов упати неколку збора до Црквата во Ломбардија, која посебно е погодена од кризата од корона вирусот. Коментирајќи го Евангелието за Третата недела од Великиот

Ватикан Вести

Можеби бараме „кладенци“ кои не ја задоволуваат нашата жед

Папата Фрањо пред молитвата Ангел Господов на 19 март 2017 година се осврна на евангелието

Ватикан Вести

Папата: Дијалот е израз на љубовта

Дијалогот им овозможува на луѓето да се запознаат и да си ги разберат потребите едни со други – порача папата Фрањо на Јубилејната аудиенција на 22 октомври 2016 година на