Tag "пасторални работници"

Врати се на почетна
Вести Свет

Во 2016 година се убиени 28 католички пасторални работници

Во текот на 2016 година се убиени 28 католички пасторални работници, а веќе осум години по ред

Ватикан

Агенцијата Фидес објави досие за убиените пасторални работници

Во 2015 година во светот се убиени 22 пасторални работници. Меѓу нив се 13 свештеници, 4 монаси и 5 лаици. Драматичен преглед за тоа даде агенцијата Фидес,

Ватикан

Папата упати порака до учесниците на конференцијата во Бирминген

Конференцијата е важна можност за да се размисли за програмите на евангелизација и во верниците повторно да се разгори љубовта и радоста што произлегуваат од средбата со Христос,