Tag "наталитет"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо на конгрес за наталитетот: Семејството е иднината на општеството

Папата Фрањо на 12 мај 2023 година учествуваше на третиот конгрес за наталитетот (Stati Generali della Natalità) во Рим, во организација на Форумот на здруженија за семејства. Раѓањето деца е

Ватикан Вести

Папата: Треба да се дадат конкретни одговори и надеж на семејствата кои се борат

Во пораката до учесниците на дводневниот конгрес за наталитетот (Stati Generali della natalità), папата Фрањо истакна дека се работи за кратковидост доколку не се види проблемот со денаталитетот и дека

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Без наталитет нема иднина

Папата Фрањо и италјанскиот премиер Марио Драги на 14 мај 2021 година ја отворија работата на иницијативата „Општата состојба со наталитетот,“ кој го организира Форумот на семејни здруженија со цел

Ватикан

Папата: Децата се голем дар за општеството и Црквата

Во катехезата на Генералната аудиенција во среда Папата зборува за децатам нивната спонтаност, чистота и радост, со кои го оживуваат човечкото општество и кое се очитува според односот кон децата.