Tag "надеж"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Простувањето го ослободува нашето срце

Простувањето го ослободува нашето срце и ни овозможува да започнеме одново.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Самоубијците атентатори не се маченици

Идејата самоубијци – атентатори нема ништо со христијанското мачеништво – нагласи папата Фрањо

Ватикан Вести

Папата: Сите можеме и треба да бидеме свети

Присуството на светците влева доверба дека христијанскиот живот не е недостижен идеал

Ватикан Вести

Папата: Бог нѐ љуби со бескрајна љубов

Бог својата љубов и добрина кон нас не ја условува со преобраќање, туку нашето преобраќање е последица

Ватикан Вести

Пред аудиенцијата Папата ги посети болните

Непосредно пред Генералната аудиенција на 14 јуни 2017 година, папата Фрањо замина во салата Павле VI

Ватикан Вести

Папата: Голема е потребата за молитва

Тоа е голема револуција во христијанството, што Бог можеме да го наречеме Отец

Ватикан Вести

Папата: Христијаните се сејачи на надежта

Во среда 31 мај 2017 година на плоштадот Свети Петар, папата Фрањо зборуваше за поврзаноста

Ватикан Вести

Папата: Нема љубов без жртва

Нема љубов без жртва – истакна папата Фрањо за време на Генералната аудиенција на 24 мај 2017

Ватикан Вести

Папата: Бог го познава секој од нас по име

Постои Бог Кој ни е блиску, кој нѐ вика по име и ни зборува: „Стани, престани да плачеш,

Ватикан Вести

Папата: Марија е Мајка на надежта

На Генералната аудиенција на 10 мај 2017 година, во склоп на катехезите за христијанската надеж