Tag "меѓународна заедница."

Врати се на почетна
Свет

Надбискупот Галагер: Обедините во борбата против тероризмот

За да се спротистави на тероризмот, меѓународната заедница треба да ги обедини и мобилизира сите средства за сигурност – истакна надбискупот Пол Ричард Галагер

Ватикан

Папата упати апел за бегалците

На крајот од Генералната аудиенција во среда 17 јуни Папата Фрањо упати апел за бегалците, по повод Меѓународниот ден на бегалците, кој се слави на 20 јуни.

Ватикан

Светиот Престол и Палестина постигнаа согласност за договор

Заврши работата на билатералната комисија меѓу Светиот Престол и Палестинската држава за дефинирање на текстот за Општиот договор, изработен по основниот договор потпишан на 15 февруари 2000 година.

Ватикан

Светиот Престол изразува солидарност со луѓето во Украина

Во Женева се одржа 28-то заседане на Советот за човекови права, каде што надбискупот Силвано Томази, постојан набљудувач на Светиот Престол при ОН побара солидарност и подршка