Tag "медитација"

Врати се на почетна
Духовност

Томас Мертон: Медитацијата на сиромасите во осаменост

Ќе ти го дадам она што го сакаш. Ќе те водам во осаменоста. Ќе те водам низ патот кој неможеш никако да го разбереш, затоа што сакам тоа да биде

Вера Духовност

Чекор пред Божиќ – врати го мирот кој ти го земал гревот

Повторно да се здобиеш со мир ако сме го загубиле заради гревот, заради гордоста и недостатокот

духовнитекстови Размислување

Вероника го следи Исус на Крстниот пат

Децата веќе се во дворот. Си играат. Барем тие нека не растат уживајќи во туѓото сtрадање. По кратко време почувствувв силна болка во срцето.

духовнитекстови Колумни Размислување Свет

Воскликни со Тома: Господ мој и Бог мој

Црквата на Томина недела, сѐ уште сака во нас да ја задржи Воскресната радост. Евангелие не нѐ известува за празен гроб, за настанот на Воскресението, туку за средба, средба на