Tag "Маријаполи"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Да тежнееме високо: Европско Маријаполи на Доломитите

Вкупно 2650 луѓе од 38 европски и неевропски земји се собраа во Тонадико и долината Примиеро на недопрените Доломити, каде што пред 70 години – во 1949 година Кјара Љубиќ

Вести Македонија

Одржана средбата „Маријаполи“ во Кнежино – Кичево

Од 29 јуни до 1 јули 2018 година во с. Кнежино, Кичевско, се одржа средбата на Маријаполи во Македонија, организирана од членовите на Движењето на Фоколарините.

Македонија

Во Кичево се одржа Маријаполи 2015

Од 25 до 28 јуни 2015 година во Кичево се одржа Маријаполи во организација на фоколарините на движењето Делото на Марија. Оваа година Маријаполи се одржа на тема: