Tag "Крстен пат"

Врати се на почетна
Ватикан

Крстен пат на Колосеумот

Традиционалната побожност Крстен пат на Велики Петок навечер во Колосеумот и ова година го предводеше папата Фрањо. Медитацијата „Крстот, сјаен врв на љубовта Божја кој нè чува.

Ватикан

Крстен пат на Колосеумот

Крстот, блескав врв на Божјата љубов, кој нè чува. Повикани сме и ние да бидеме чувари од љубов – така монсињор Ренато Корти ги наслови размислувањата подготвени за побожноста Крстен

Свет

Струмица: Крстен пат за Богопосветените лица и духовни повици

Во рамки на Година на Богопосветениот живот во парохиската црква Свети Иван Крстител – Струмица, во недела 29 март 2015 година се молеше Крстен пат за Богосповетен живот и духовни

Македонија

Крстен пат на отворено во Петралинци

На 22 март 2015 година, на четвртата недела од Великиот пост се одржа Kрстен Пат на отворено во дворот на црквата Свети Кирил и Методиј во Петралинци.

Македонија

Крстен пат за млади на Водно

Група млади од парохијата „Пресвето Срце Исусово“ Скопје заедно со бискупот Стојанов молеа Крстен пат на Водно.