Tag "книжници"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Тешко вам фарисеи

Од Светото Евангелие според Лука (11, 42-46)

Ватикан Вести

Теологијата се проучува на колена, секогаш блиску до Бог

Господ да ни даде секогаш да мислиме на „бесплатноста“ на спасението, така ќе станеме луѓе кои ја отвораат вратата на самите себе и на другите – е молитвата која Папата

Ватикан

Папата: Љуби го ближниот по примерот на добриот Самарјанин

Немој да ги класифицираш другите за да видиш кој ти е ближен, а кој не. Можеш да му станеш ближен на секој човек во потреба кој ќе го сретнеш, ако

Ватикан

Папата: Каде што нема милосрдие, нема ниту правда

Каде што нема милосрдие, нема ниту правда, а Божјиот народ често страда заради немилосрдното осудување – истакна Светиот Отец во проповедта на светата Литургија на 23 март