Tag "кардинал Паролин"

Врати се на почетна
Ватикан

Кардинал Паролин за посетата на Папата на Сараево

Мир вам! Под тоа гесло се одвива осмото меѓународно патување на папата Фрањо кое се очекува во сабота во Сараево.

Ватикан

Кардинал Паролин испрати телеграма до надбискупот на Тунис

Кардинал Паролин во име на Светиот Отец испрати телеграма со сочувство по повод терористичкиот атентат во Тунис

Ватикан

Кардинал Паролин за атентатот во Тунис, Година на милосрдието и корупцијата

За ужасниот терористички атентат во Тунис, за Светата Година на милосрдието како и за корупцијата зборуваше Пиетро Паролин, државен секретар на Ватикан,