Tag "Исус"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Дали Исус имал „мани“?

Се прашувате зошто Исус има недостатоци- мани? Затоа што Тој е љубов (1. Иван 4,16). Вистинската љубов не размислува, не пресметува, не мери, не поставува пречки, не поставува услови и

Вера Духовност

Зошто Јуда го предаде Исус?

Донесуваме неколку теории Јуда. Јуда Искариот е еден од најфасцинантните ликови вo Новиот Завет. За нас е тешко да разбереме зошто некој толку близок до Исус всушност стана негов предавник

Вести Свет

Научниците направиле 3D приказ на Исусовото тело

„Нашите истражувања покажаа дека Исус бил човек со исклучителна убавина. Со долги екстремитети,  висок 180 см, додека тогашната просечна висина била околу 165 см.

Вести Свет

Литванските судови ја забранија употребата на навредливите плакати, судот во Стразбург ја укина одлуката

Европскиот суд за човекови права пресуди дека Литванија неоправдано ја забранила рекламната кампања на компанијата која на плакатите користи слики со Исус и Марија за рекламирање на облека.

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Слово за твојата душа

Од светото Евангелие според Лука (9, 23-27)