Tag "духовна приказна"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Ѓаволот ги продава сите свои алатки

Еднаш ѓаволот се одлучил да ги продаде сите алатки од својот арсенал и затоа уредно ги изложил за да ги видат сите. Колекцијата била импресивна: блескавиот бодеж Завист, пилата Гнев,

Вера Духовност

Богатиот и сиромашниот

Си бил некој богат човек. Тој бил дарежлив и со задоволство им помагал на другите. До неговата куќа имало

Вера духовнитекстови Духовност Размислување

Кажаното треба најпрво да помине низ трите сита на Сократ

Мораме да се чувaме отровот кој го произведува нашиот сопствен јазик да не нѐ убие нас самите…

Македонија Размислување

Бог зад тезгата

Некоја жена сонувала како влегува во некоја голема продавница и тука на нејзино големо изненадување, го видела Бог како продава на тезгата.