Tag "духовен текст"

Врати се на почетна
Вера Семејство

За чистотата во бракот

Бракот може да биде и замка. Многу млади мислат дека проблемите ќе исчезнат штом ќе се венчаат. Во реалноста некои проблеми само што почнуваат.

Вера Проповеди

Слово Божјо за денес: Да бидеме светлина

Од светото Евангелие според Лука (8, 16-21)

Вера Духовност

Смирено срце

Христијаните познаваат три изрази на молитва: усна молитва, размислување и контемплација. Заедничкото на сите три молитви е: да се има смирено срце.

Вера Колумни

„Лајкот“ на Пресвета Богородица

Науката покажа дека една од најголемите човечки потреби е потребата за потврда, пофалба, да те забележат.

Вера Духовност

Десет мисли на свети падре Пио за подобар духовен живот

Падре Пио од Пиетрелчина, свештеник и капуцин, кој стана познат по раните на рацете

Вера Духовност

Знаци кои ни укажуваат за недостаток на понизност

Понизноста е крепост која сите треба да ја развиваме за што повеќе да се сообразиме со Христос.

Вера Сведоштва

Чесна сестра подарува венчаници

Уште од 1950 година, клаузурните монахињи од манастирот Света Рита од Касција во центарот на Италија во облик на донација примаат венчаници кои тие самите ги поправаат во својата кројачка