Tag "дипломатска служба"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Дипломатската активност на Светиот Престол во центарот на состанокот на Кардиналскиот совет

Кардиналскиот совет повторно се сретна, во присуство на папата Фрањо, во Домот Света Марта. Група од седум кардинали разговараа за политичката ситуација и состојбата на Црквата во регионите од кои

Ватикан Вести

Папата Фрањо одреди една година мисионерски искуства за новите дипломати на Светиот Престол

Папата Фрањо испрати писмо до претседателот на Папската црковна академија во кое напоменува дека од оние кои ќе влезат во дипломатската служба се бара да имаат една година мисионерско искуство