Tag "Дикастерија за промовирање на интегрален човеков развој"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ватиканска Комисија за Ковид 19: Повеќе вложување во здравството помалку во оружјето

Во 2019 година воените вложувања достигнаа рекорден износ од 1,9 трилиони американски долари. Според мислењето на кардинал Петер Турксон префект на Дикастеријата за промовирање на интегрлен човеков развој потребно е

Ватикан Вести

Мигранти: Треба да се фокусираме на доверба, а не на затворање

Било кој ќе побара меѓународна заштита или покажува знаци на здравствени и општествени проблеми или пак ако бил жртва на трговија со луѓе, никогаш не смее да биде притворен со

Ватикан Вести

Кардинал Турксон: Да мислиме на време по пандемијата

Префектот на Дикастеријата за промовирање на интегрален човеков развој во интервју за Радио Ватикан, меѓу останатото зборуваше за основањето на пет работни групи со цел соочување со актуелната вонредна ситуација

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Општото добро не може да се одвојува од доброто на секој поединец

Со оглед на општото уверување дека човештвото се наоѓа пред изворедни и потполно нови предизвици, потребни се нови решенија кои ќе можат да се прошират на целото човештво. Тоа го