Tag "Божиќен пост"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Да ја откриеме длабоката смисла на Божиќ со пастирите

Можеби ни изгледа дека знаеме која е смислата на Божиќ, но ако се одлучиме да влеземе подлабоко во

Вера Семејство

Божиќ, каде си?

Беше тоа една од оние посебни, со чудо очекувана обоена вечер. Мајка ми ги редеше колачите на

Вера Духовност

Помогни Божиќ да го сретне барем една душа повеќе

Божиќниот пост е време кога ја подготвуваме својата душа за доаѓањето на Христос во мало Дете.

Вера Духовност

Писмо до Исус: Нека овој Божиќен пост биде подлабок од порано

Кога за овој Божиќен пост би му напишале писмо на Исус, што би му кажале? Кога токму онака искрено

Вера Духовност

Додека го исчекуваш раѓањето не заборавај…

Додека овие денови го исчекуваш Бог повторно да ти дојде во облик на Дете онака мал и безопасен

Вера Духовност

Божиќ – раѓањето на еден од нас

Како што Богородица во своето срце полно со понизност се подготвувала да роди, така и ние денес

Вера Духовност

Како правилно да се подготвуваме за Божиќ?

Божиќното време нѐ свртува кон Бог Кој доаѓа. Полесно ќе се одлучиме за молитва, за Исповед,

Вера Духовност

Чекор пред Божиќ: Божиќ е кога ќе дозволиш Бог преку тебе да ги љуби другите

Секоја година е исто. Штом декември тропне на врата настанува вистинскo стампедо.

Вера Духовност

Целиот наш живот е подготовка за средба со Бог

Секоја добро направена исповед е охрабрување кое го примаме од Господа за нашиот иден пат,

Вера Духовност

Чекор пред Божиќ – врати го мирот кој ти го земал гревот

Повторно да се здобиеш со мир ако сме го загубиле заради гревот, заради гордоста и недостатокот