Tag "Бог"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Не можеш да го слушнеш Бог кога само ти зборуваш

Важно е да го слушаме Бог. Тоа што Бог има да ми го каже на мене е неизмерно важно од било што јас имам да Му кажам. Му дозволувам ли

Вера Семејство

Сатаната ќе стори сѐ само да не го прочиташ ова писмо

Сатаната го мрази бракот и семејството. Не пропуштајте во продолжение да прочитате какви сѐ мисли ни се подметнати и на какви сѐ фантазии често наседнуваме.

Вера Духовност

Велики пост: Закон

Колега или колешка е фатен во кражба. Што ќе направиш? Пријателот ти е во опасност да влезе во лошо

Вера Духовност

Велики пост: Пријател

Кој е твојот најближен, најдобар пријател, оној чие прифаќање ти донесува радост? Тој човек е некој посебен.

Македонија Размислување

Бог зад тезгата

Некоја жена сонувала како влегува во некоја голема продавница и тука на нејзино големо изненадување, го видела Бог како продава на тезгата.

Размислување Свет

Мајка Тереза за најголемата цел

Создадени сме за големи дела. Не сме создадени за живот без цел.

Колумни Размислување Свет

Посветување на Бог преку работата во секојдневието

Денешните луѓе живеат прилично брз и стресен живот и времето кое што можеме да го посветиме на себе и на своите најближни во вистинската смисла стана скапоцено.

Ватикан

Папата: Кој се доверува на Бог ништо не му недостасува

На светата Литургија на 14 март во домот Света Марта папата Фрањо повика на некои „драматични факти во последните времиња.“

духовнитекстови Размислување Свет

Што е повик?

Секој од нас би дал различен одговор на тоа прашање, но јасно е дека секој од нас е повикан. Првенствено тоа е повик на светост, повик на живот со Бог

Колумни Свет

Зошто човекот треба да се бори?

Познатиот писател, поет и добитник на Нобеловата награда за литература Пабло Неруда вели дека е забрането да не се бориш за она што го сакаш, да се откажаеш од сè