Tag "близина"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Влези во близок однос со Господ

„Оние кои го слушат Словото Божјо и го чуваат“ – тоа за Исус е поим за семејство;

Ватикан

Папата до Богопосветените лица: Пророштво, близина и надеж

Пророштво, близина и надеж – се трите зборови кои папа Фрањо ги исткна и објасни во говорот кон свештениците, монасите и монахињите кои се во Рим по повод затворањето

Ватикан

Патријархот Сако: Ирачаните ја чувствуваат блискоста на Папата

Ја чувствуваме блискоста на Папата и молитвата на христијаните, но потребна ни е меѓународна интервенција за да се совлада тероризмот на т.н. Исламска држава,