Tag "аудиенција"

Врати се на почетна
Ватикан

Кастро по средбата со Папата: Ќе се вратам во Католичката црква и повторно ќе започнам да молам

„Ги читам сите негови говори. Ако така продолжи Папата, јас кој сум комунист, ќе се вратам во Католичката црква и повторно ќе започнам да молам“ – изјави на новинарите Раул

Ватикан

Папата до бискупите од Мали: Треба да се зачува дијалогот меѓу религиите

На 7 мај 2015 година бискупите од Мали беа примени од Светиот Отец на аудиенцијата по повод нивната посета ‘Ад Лимина’.

Свет

Папата: Проблемите се решаваат со солидарност

Папата Фрањо во сабота 2 мај на аудиенција прими повеќе од илјада поклоненици од италијанската бискупија Изерниа-Венафро при што нагласи за потребата

Ватикан

Без молитва нема да можеш да направиш ниту еден чекор напред

Секогаш повеќе, верни на својата hаризма – е поттикот на Папата упатен на членовите на движењето Курсиљо – „Мал курс по христијанство“ – кои на 30 април ги прими во

Ватикан

Папата ги прими на аудиенција членовите од фондацијата Иван Павле II

Во недела, на 26 април, папата Фрањо ги прими на Аудиенција членовите на фондацијата „Иван Павле II, кој им укажа дека за да биде плодоносна нивната работа треба

Ватикан

Светиот Отец: Добриот Пастир треба да го наследуваме

Дарувајќи ни го Исус како пастир Кој за нас го полага својот живот, Отецот ни го дарувал сето она најголемо и најскапоцено што можел да ни го даде! – е

Ватикан

Сведок може да биде само оној кој лично го доживеал Исус

Да видиш, да се сетиш и да проповедаш се трите глаголи кои го опишуваат идентитетот и посланието на сведоците – рече папата Фрањо во пладневниот говор на 18 април пред

Ватикан

Папата Фрањо: И ние како Тома сакаме да го сретнеме Исус

Како што апостол Тома на крајот дошол до верата и се нашол пред „Месијата полн со благост, милосрдие и нежност“, така и ние од длабочината на срцето сакаме да се

Ватикан

Папата го прими ерменскиот патријарх

Папата Фрањо на 9 април ги прими во аудинција членовите на патријаршискиот синод на Ерменската католичка црква. Во таа прилика молеше за жртвите на тој „сакан народ“ кои пострадаа во

Ватикан

Животот не престанува пред гробниот камен

Ајде со сето свое срце да навлеземе во тајната, која Литургијата на Црквата ни ја нуди во пасхалното тродневие и да ги доживееме страдањата, смртта и воскресението на Исус.