Размислување

Врати се на почетна
Ватикан Размислување

Очекувањата на денешните млади

Неодамна, на едно долго патување со воз, тројца млади момчиња, кои имаа отприлика по осумнаесет години, влегоа во мојот вагон. Некој постар човек ги пратил кај мене.

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Со колкава љубов даруваме

Настана немаштија за шеќер и сестрите дојдоа да ми кажат. Многу беа загрижени, што ниту една од нив не го забележа четиригодишното дете, кое ги посматраше.

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Барајте Го

Не дозволувајте да ве совлада дух на неволност и малодушност. Симптомот на горделивоста е да се потпираме исклучиво на сопствените сили.

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Да се сакаат оние кои ни се блиски

Лесно е да се сакаат луѓето кои се далеку, но не секогаш е така лесно да се сакаат оние кои живеат со нас или се блиску до нас. Не се

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза за абортусот

„За мене народите кои го легализираа абортусот се најсиромашни земји. Тие се плашат од малите, тие се плашат од неродените. И детето мора да умре,

Размислување Свет

Успение на Пресвета Богородица

Вознесувањето на Пресвета Богородица на небото е една католичка догма која потврдува дека Марија, Исусовата мајка, во моментот на нејзината смрт („Успението на Марија) веднаш се пресели

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза за крикот на неродните деца

„Најголем уништувач на мирот денес е крикот на невиното, нероденото дете. Кога една мајка во својата утроба го убива своето дете, кое поголемо злосторство уште постои

Македонија Размислување

Бог зад тезгата

Некоја жена сонувала како влегува во некоја голема продавница и тука на нејзино големо изненадување, го видела Бог како продава на тезгата.

Размислување Сведоштва Свет

Мајка Тереза: Не свртувајте им грб на сиромашните

„Тоа е она што го сакам од вас: Љубете ги сирмашните и не им свртувајте грб, бидејќи ако на нив им свртете грб, сте го свртеле на Исус. Тој самиот