Archive

Врати се на почетна
Вести Свет

Не за купување во недела

Каритас на бискупијата Крк и оваа година даде свој предлог за дела на покора во Великиот пост, односно ја започна духовната акција: „Не за купување во недела“.

Вести Свет

Судот одлучи да се исклучат апаратите на Алфие

На повидок нов случај Чарли Гард. Судот одлучи дека исклучувањето на апаратите се за „добро на детето“.

Ватикан Вести

Мајчиниот јазик е бедем против културолошката колонизација

На 21 февруари се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Имено УНЕСКО во 1999 година донесе одлука со која на 21 февруари го прогласи за Меѓународен ден на мајчиниот јазик,

Ватикан Вести

Исус ги зема сите солзи на светот

Исусовата жед, онаа телесната во смртниот час на Голгота е доказ на неговото овоплотение и знак на неговата вистинска смрт,

Вера Семејство

Бракот во Светото Писмо (втор дел)

Бракот во Светото Писмо, во Исусовите очи и промисла, се тема на ова размислување

Ватикан Вести

Духовни вежби за Папата: Препознајте ја својата жед за Бог

Отец Хозе Толентино де Мендонка продолжи да ја истражува темата за жедта заедно со папата Фрањо

Ватикан Вести

Духовни вежби за Папата и Римската курија: Наука за жедта

„Наука за жедта“ е темата за првото размислување на духовните вежби во понеделник 19 февруари 2018 години, кои се одржуваат во Аричи за папата Фрањо и Римската курија.

Вести Свет

Папата Фрањо го прими кардинал Пуљиќ

Папата Фрањо на 19 февруари 2018 година го прими во аудиенција врхбосанскиот надбискуп, кардинал Винко Пуљиќ,

Вера Сведоштва

Градот на Пресветата Евхаристија 

 Еврозија растела под бистрото око на својата мајка, а добрината во нејзиното срце се пројавувала со нови знаци.

Ватикан Вести

Павле VI оваа година ќе биде прогласен за светец

Павле VI до крајот на ова година ќе биде прогласен за светец – рече папата Фрањо во говорот на римските пароси со кои се сретна во четвртокот на 15 февруари