Archive

Врати се на почетна
Вести Свет

Парагвај: Иницијатива на млади мисионери во рурални подрачја

Околу 1300 мисионери на возраст од 18 до 33 години од Велики вторник до Велигден ќе престојуваат во 13 рурални подрачја и во затвори за млади во Парагвај, со цел

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Корупцијата продира насекаде

Потребно е да се одржи на високо ниво вниманието кон жртвите на подмолното насилство од лихварството – напиша папата Фрањо во писмото кое го испрати до италијанскиот Национален совет за

Ватикан Вести

Папата до младите: Не се сокривајте зад екраните

Светскиот ден на млади е за храбри. Не се сокривајте зад екраните – истакна Папата во својата порака по повод спомнатиот Ден кој на епископско ниво се одбележува на Цветници,

Вера Сведоштва

Еврозија во улога на мајка

Еврозија секоја минута им ја посветувала на своите помали браќа и сестри.

Ватикан Вести

Духовни вежби: Да се верувам во Бог значи да се верува во милосрдието

Една од големите опасности на нашиот внатрешен пат е погледот кој е концентриран само на себе, кога ние стануваме почеток и крај на сите работи

Вести Свет

Не за купување во недела

Каритас на бискупијата Крк и оваа година даде свој предлог за дела на покора во Великиот пост, односно ја започна духовната акција: „Не за купување во недела“.

Вести Свет

Судот одлучи да се исклучат апаратите на Алфие

На повидок нов случај Чарли Гард. Судот одлучи дека исклучувањето на апаратите се за „добро на детето“.

Ватикан Вести

Мајчиниот јазик е бедем против културолошката колонизација

На 21 февруари се одбележува Меѓународниот ден на мајчиниот јазик. Имено УНЕСКО во 1999 година донесе одлука со која на 21 февруари го прогласи за Меѓународен ден на мајчиниот јазик,

Ватикан Вести

Исус ги зема сите солзи на светот

Исусовата жед, онаа телесната во смртниот час на Голгота е доказ на неговото овоплотение и знак на неговата вистинска смрт,

Вера Семејство

Бракот во Светото Писмо (втор дел)

Бракот во Светото Писмо, во Исусовите очи и промисла, се тема на ова размислување