Archive

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Заврши Молитвената осмина за единство на христијаните

Автентично помирување меѓу христијаните ќе се оствари единствено ако можеме да си ги признаеме

Ватикан Вести

Папата: Никогаш не наметнувајте услови на Бог

Имајте доверба во Божјата провидоносна грижа, но притоа правете сѐ што е во ваша моќ

Вести Свет

Фудбалскиот клуб Реал Мадрид повторно го отстранува крстот од грбот

Реал Мадрид, историски фудбалски клуб од Шпанија и една од најугледните спортски организации

Вера Сведоштва

Сестра Еврозија: Молете се за душите во чистилиштето

Сестра Марија Христина Исусова, како добра христијанка, го гледала својот ближен и во светите души

Вера Семејство

Бракот не е за тебе

После една и пол година во брак, неодамна дојдов до заклучок дека бракот не е за мене. Пред да почнете да

Вести Македонија

Во Скопје се одржаа Екуменски средби за единство на христијаните

Во склоп на молитвената осмина за единство на христијаните која траеше од 18 – 25 јануари 2017,

Вести Свет

Опус Деи има нов прелат – монс. Фернандо Окариз

Монсињор Фернандо Окариз е роден 1944 година во Париз, осмо дете во шпанското семејството кое бега

Ватикан Вести

Папата: Неопходна е логиката на добрите вести

Треба да се прекине спиралата на негативни вести и да се даде простор на логиката на добрите вести

Ватикан Вести

Папата: Каков е мојот одговор на Господ?

Ако ја вршиме волјата Божја, тоа не значи дека не можеме да се расправаме со Господ или да Му се

Вера Сведоштва

Стани сестра Евхаристинка

Каква сум сега? Послушничка, Евхаристинка. Можеби по една година ќе ја облечам облеката