Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов на Богојавление ќе служи Света Архиерејска Литургија во црквата „Свети Иван Крстител“ – Струмица

 Парохијата Свети Иван Крстител – Струмица ги известува верниците дека на 19 јануари 2015 година, по повод празникот Богојавление со почеток во 10.00 часот во парохиската црква „Свети Иван Крстител“ – Струмица, Н.В.П. монс. д-р Киро Стојанов ќе служи света Архиерејска Литургија, а потоа ќе следува и Богојавленски водосвет. .

По завршувањето на светата Архиерејска Литургија верниците ќе можат да си понесат во своите домови од благословената вода.

к.мк/го*ко

Категорија: Македонија

За авторот