Најава: Свечена света Литургија во Сарај по повод патрониот празник на црквата

Најава: Свечена света Литургија во Сарај по повод патрониот празник на црквата

По повод патрониот празник на парохијата „Свети великомаченик Димитриј“ – Сарај, на 08 ноември 2018 година со почеток во 10.30 часот во парохиската црква ќе се служи свечена света Литургија на која ќе сослужуваат свештеници од Струмичко – скопската епархија. Светата Литургија ќе биде предводена од отец Ѓорги Динов, парох во парохијата „Свети Никола“ – Секирник.

Категорија: Вести, Македонија

За авторот