Молитвено дружење во Паљурци

Богданци, 17.6.2013 /к.мк/ – Во сабота 15 јуни, како и многу пати досега во Паљурци се одржа молитвено дружење на свештеници од Апостолскиот егзархат во Македонија, заедно со нивните семејства. На молитвеното дружењето присустуваше и Н.В.П. д-р Киро Стојанов, Скопски бискуп и Апостолски егзарх во Македонија, како и сестри Евхаристинки.

На местото каде во минатото се измолени многу свети Бројаници, дружењето започна токму со оваа Богородична молитва.

Овие средби, кои се одржуваат повеќе години наназад, се одраз на заедништвото и единството меѓу свештениците.

Категорија: Македонија

За авторот