Мајка Тереза: Не свртувајте им грб на сиромашните

„Тоа е она што го сакам од вас: Љубете ги сирмашните и не им свртувајте грб, бидејќи ако на нив им свртете грб, сте го свртеле на Исус. Тој самиот се направи да биде гладен, гол и без татковина, за да имаме можност вие и јас да ги љубиме“. (Од говорот при доделувањето на Нобеловата награда за мир во Осло, 10 декември 1979 година)

к.мк

Не е дозволено преземање на оваа содржина или делови од неа за понатамошно користење во печатена, дигитална или било која друга форма на умножување без писмена дозвола од редакцјата на Католици.мк

За авторот