Tag "јуни 2023"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Распоред за богослужбите на Папата до крајот на јуни

Канцеларијата за печат на Светиот Престол го објави распоредот за богослужбите на Папата до крајот на јуни 2023 година, истакнувајќи ја светата Литургија на 29 јуни во базиликата Свети Петар

Ватикан Вести

(ВИДЕО) Папата: Да го запреме ужасот на мачењето, човечкото достоинство треба да биде над сѐ

Видео пораката на папата Фрањо со молитвена накана за јуни 2023 година е посветена на жртвите на од мачење, токму во месецот во кој се одбележува Меѓународниот ден на Обединетите

Вера Духовност

Слово на животот, јуни 2023

„Радувајте се, усовршувајте се, утешувајте се, бидете едномислени, живејте во мир, – и Бог на љубовта и на мирот ќе биде со вас.“ (2 Коринтјаните 13,11)

Вести Македонија

Месечна молитвена накана на епископот Стојанов за јуни 2023 година

Месечната молитвена накана на епископот Стојанов за месец јуни 2023 година е посветена за заштита на животната средина, а гласи: