Tag "Јуда"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Зошто Јуда го предаде Исус?

Донесуваме неколку теории Јуда. Јуда Искариот е еден од најфасцинантните ликови вo Новиот Завет. За нас е тешко да разбереме зошто некој толку близок до Исус всушност стана негов предавник

Ватикан Вести

Папата: Да молиме за денешните Јуди

Да молиме за луѓето кои во ова време на пандемија тргуваат со оние во потреба, ги искористуваат потребите на другите и ги продаваат. Да молиме за мафијашите, лихварите и многу

Ватикан Вести

Секој треба да се плаши да не ја загуби сопствената вера

За опасноста да се загуби верата, за самоубиството, и за посланието на Црквата да ги бара