Tag "Јоаким"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Дали Јоаким и Ана биле совршен пар?

Дали постојат совршени парови? Не знам. Но, знам дека има венчани светци и на нив без сомнение припаѓаат Ана и Јоаким, родителите на Дева Марија. Од каде се? Која е

Вера Сведоштва

Свети Јоаким и Ана, родители на Пресвета Богородица

Ана беше во поодминати години и побожна Израелка од племето на Јуда. Природата не ѝ го даде она што се сметало за најочигледен

Вера Сведоштва

Свети Јоаким и Ана, родители на Пресвета Богородица

Ана беше во поодминати години и побожна Израелка од племето на Јуда. Природата не ѝ го даде она што се сметало за најочигледен и непобитен