Tag "Јањево"

Врати се на почетна
Вести Свет

Почина монсињор Никола Дучкиќ

Во четврток на 30 декември во парохиската куќа во Кистање – Хрватска почина монсињор Никола Дучкиќ, пензиониран свештеник на парохијата „Воведение на Пресвета Богородица“ во Кистање и поранешен свештеник на

Вести Свет

Дон Петар Палиќ, поранешен семинарист на класичната гимназија во Скопје именуван за Хварски бискуп

Папата Фрањо го именува дон Петар Палиќ, досегашен Генерален секретар на Хрватската бискупска конференција за бискуп на Хварската бискупија