Tag "сон"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Сонот на дон Боско

Дон Боско беше светец кој својот живот го посветил на децата и младите, помагајќи им да станаат добри христијани и чесни граѓани. Толкувајќи ја важноста на Светата Тајна Исповед во

Ватикан

Папата ги повика децата никогаш да не престанат да сонуваат

„Вие имате право да сонувате … .. Каде има соништа, има радост и Исус е секогаш таму“. Ова беше пораката на папата Фрањо кон децата кои ги посети во петокот