Tag "Себу"

Врати се на почетна
Свет

ВИДЕО: Два милиони верници учествуваа во несекојдневна процесија со Причеста

Меѓународниот евхаристиски конгрес, кој се одржи на Филипините од 24 до 31 јануари 2016 година, на евхаристиската процесија по улиците на градот Себу собра околу два милиони верници. Погледнете ја

Свет

Евхаристискиот конгрес во Себу е шанса за евангелизација

Шанса за започнување на евангелизацијата во Азија, преку дијалог и искуството на заедништво, тоа е желбата на 51 меѓународен евхаристиски конгрес,

Ватикан

Во Ватикан претставен 51. Меѓународен Евхаристиски конгрес

„Христос во нас, надеж на славата“. Овој извадок од посланието на свети Павле до Солунјните ќе биде во центарот на наредниот Меѓународен Евхаристиски конгрес,