Tag "Свети Антониј"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Антониј Велики

Живееше во осаменост во пустината но не беше сам

Ватикан Вести

Папата до фрањевците конвентуалци: Следете го примерот на свети Антониј

Фрањевците конвентуалци оваа година слават 800 годишнина од пристапувањето на свети Антoниј Падовански во редот на фрањевците.

Вера Сведоштва

Како Сатаната го искушувал свети Антониј Пустиник

Преку нашите молитви, постот и верата во Христос демоните веднаш паѓаат. Но, тие и ако паѓаат, не мируваат. Повторно се приближуваат, итро и лажливо, поставувајќи други замки.