Tag "света Литургија"

Врати се на почетна
Вести Свет

Светите Литургии на Папата од домот Света Марта ги следеа и верниците во Кина

Преку апликацијата Wechat и со помош на симултан превод повеќе илјадници луѓе во кина ги следеа секојдневите свети Литургии на папата Фрањо од домот Света Марта.

Ватикан Вести

Папата Фрањо се молеше за медицинските сестри и техничари

На светата Литургија во домот Света Марта во вторник 12 мај 2020 година папата Фрањо молеше од Бог благослов за медицинските сестри и техничари, кои во ова време на пандемија

Ватикан Вести

Папата се молеше за обединета Европа

Во изминатите два дена имаше две годишнини; 70 годишнината од Декарацијата на Роберт Шуман која овозможи создавање на Европската Унија и годишнината од завршетокот на војната. Да го молиме денес

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Да дозволиме Господ да нè утешува

На светата Литургија папата Фрањо го спомна денешниот Светски ден на Црвениот крст и Црвената полумесечина и повика Божји благослов за работниците во тие институции кои прават големо добро. Во

Ватикан Вести

 Папата Фрањо: Мир во семејствата, единство во Црквата

На светата Литургија во домот Света Марта, папата Фрањо посебни мисли посвети на семејствата затворени дома заради пандемијата од коронавирусот, и се молеше во нив да нема насилство, туку да

Ватикан Вести

Папата се молеше за свештениците и лекарите кои го даваат својот живот за верниците

Во недела 3 мај 2020 година, во неделата на Добриот Пастир, на светата Литургија во домот „Света Марта“ папата Фрањо се молеше за свештениците и лекарите кои својот живот го

Ватикан Вести

Бог нека им помогне на оние кои се на власт

На светата Литургија во домот „Света Марта“ во сабота 2 мај 2020 година, папата Фрањо молеше за оние кои се на власт и се одговорни за грижата за народот. Во

Ватикан Вести

Папата: Да се молиме сите да можат да уживаат во достоинството на работата и убавината на одморот

На празникот свети Јосиф работник, папата Фрањо на светата Литургија се молеше за сите работници да имаат достоинствена работа и за да можат да уживаат во убавината на одморот.

Ватикан Вести

Папата Фрањо: Нашето срце е жедно за средба со Бог

Нашето срце е жедно за средба со Бог и често Го бара на погрешни патишта. Бог исто така е жеден за средба со нас, до таа мерка што Го испрати

Ватикан Вести

Папата молеше за наставниците и учениците

Папата Фрањо на светата Литургија која ја служеше во домот Света Марта на 24 април, посебно ги спомна тешкотиите на наставниците и учениицте и студентите, затоа што заради пандемијата од