Tag "Света Евхаристија"

Врати се на почетна
Вера Духовност

Велики Четврток – „Никој не е исклучен од Исусовата љубов“

„А пред празникот Пасха, знаејќи Исус дека Му дојде часот Негов за да премине од овој свет кон Отецот, и бидејќи ги засака Своите во светот, до крај ги засака.“

Духовност

Пред Дарохранителницата

Отиди во Црвка или капела каде што е светата Дарохранителница со Пресветата Евхаристија. Седни или клекни на клупата или седни на столчето. Загледај се во „вечното светло“.

Ватикан

Во Ватикан претставен 51. Меѓународен Евхаристиски конгрес

„Христос во нас, надеж на славата“. Овој извадок од посланието на свети Павле до Солунјните ќе биде во центарот на наредниот Меѓународен Евхаристиски конгрес,