Tag "Романска Православна Црква"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата во Романија. Молитвата Оче наш во православната катедрала

По средбата со Постојаниот Синод на Романската Православна Црква, папата Фрањо на 31 мај 2019 година попладне замина во новата сѐ уште недовршена православна катедрала „Спас на народот“ во Букурешт.

Ватикан Вести

Папата до Православниот Синод: Да одиме заедно за да им помогнеме на браќата да го видат Исус

Треба да одиме заедно со силата на сеќавањето. Не се работи за сеќавање на злото кое е претрпено и нанесено, за осудите и предрасудите кои нѐ затвораат во магичен круг