Tag "прогон на христијани"

Врати се на почетна
Вести Свет

Извештај на УНХЦР: Во 2019 година бројот на бегалците се зголеми на 80 милиони

Во 2019 година секој ден за да ги избегнат војните, прогонствата, тешките климатски промени и природните катастрофи, своите домови ги напуштиле повеќе од 27.000 луѓе, што значи во година дена

Вести Свет

World Watch List 2020: Секој осми христијанин е прогонет

Прогонети се околу 260 милиони христијани во 73 земји во светот. Посебно е критична состојбата во Северна Кореја и Сахел. Христијанските заедници во Ирак и Сирија се сè помалку. Во

Ватикан Вести

Празникот на свети Стефан – прогонети 245 милиони христијани

На ден кога Црквата го слави празникот свети Стефан, првомаченик, потребно е да се сетиме на многу големиот број луѓе кои поради својата христијанска вера и денес се прогонувани во