Tag "пренос"

Врати се на почетна
Вести Свет

Шпанска бискупска конференција: Секое пренесување на света Литургија бара одобрение од бискупот

Во Шпанија, секое пренесување на света Литургија во иднина ќе треба да биде одобрено од надлежниот локален епископ. Ова е предвидено во брошурата на Шпанската бискупска конференција објавена на 5

Вести Македонија

Радио Марија започнува со преноси на свети Литургии од Радово

Радио Марија во соработка со парохија „Свети Пророк Илија“ Радово во текот на месец февруари 2022 година ќе врши директни преноси од светите Литургии и тоа во следните денови: вторник,

Вести

Во недела директен пренос од Светата Литургија со бискупот Стојанов

Во недела 22 март 2020 година со почеток во 10.30 часот Скопскиот бискуп и Струмичко – скопски епарх монс.  д-р Киро Стојaнов ќе ја предводи светата Литургија од капелата во

Ватикан Вести

Молитвата Ангел Господов само преку видео пренос

По прв пат во историјата молитвата Ангел Господов во недела 8 март 2020 година со Папата ќе биде само преку видео пренос. Говорот на папата Фрањо ќе се снима во