Tag "починати"

Врати се на почетна
Колумни

Што е потребно да се носи на гробишта на задушница?

Месопусната сабота Црквата ја посветува на сите оние кои починале и на овој ден на посебен начин се сеќава на нив во молитвите. Во своите богослужбени текстови секојдневно покрај тоа

Uncategorized

Папата Фрањо: Исус го преобрази злото во добро

„Повикани сме да ја обновиме одлуката да ѝ служиме на Црквата“. Тоа беше повикот на папата Фрањо во проповедта на задушната литургија за кардиналите и епископите,