Tag "потсекретар"

Врати се на почетна
Uncategorized

Mонсињор Сангали е нов потсекретар на Дикастеријата за евангелизација

Покрај потсекретарот на Дикастеријата, папата Фрањо назначи и членови и советници во Одделот на Дикастеријата за евангелизација, кој се занимава со фундаментални прашања на евангелизацијата во светот.

Ватикан Вести

Нов потсекретар во Дикастеријата за унапредување на целосен човеков развој

Папата Фрањо го именува монс. Ентони Ониемуче Екпо за нов потсекретар на Дикастеријата за унапредување на целосен човеков развој