Tag "Помпеја"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата повика секојдневно да се моли Света Бројаница за мир

По молитвата на Царице небесна, Папата потсети на луѓето кои страдаат од последиците на војната и гледајќи во Украина, потсети на денешната традиционална молитва до Пресвета Богородица од Помпеја.

Ватикан

Папата го благослови автомобилот „капела“

Пред почетокот на Генералната аудиенција во среда 2 декември, папата Фрањо на плоштадот Свети Петар го благослови новиот „автомобил-капела“,