Tag "пештера"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Ангел Господов: Преобраќање значи да се отвориме за Божјата милост

Пред молитвата Ангел Господов на 6 декември 2020 година папата Фрањо поттикна на одвојување од световноста, гревот и богатството како би се преобратиле и да го пронајдеме Бога. Говорот на

Ватикан Вести

Папата: Ниту една пандемија не може да го изгаси светлото на Божјата љубов и добрина

Во недела 6 декември 2020 година, папата Фрањо ги повика верниците да не запираат на надворешните знаци на Божиќ, туку да се воздигнат до неговото вистинско значење, за да ја

Ватикан

Поставени елката и пештерата на плоштадот Свети Петар

Во пресрет на претстојниот Јубилеј на милосрдието, на плоштадот „Свети Петар“ пристигна божиќното дрво и почна подготовката на Божиќната пештера,